Ajankohtaista

Kannonkosken kunnan ja Piispalan tiedote latuverkoston hoidosta

Latujen hoito Kannonkoskella talvella 2018

12.1.2018 13.00

 

1)      Piispalankankaan (ja Öijänniemen) latuverkoston latuhuolto
Lähtökohtaisesti latuverkosto ajetaan (isolla koneella) kaksi kertaa viikossa ottaen huomioon sääennusteen. Pääsääntöisesti yksi ajokerta tehdään alkuviikosta ja toinen ajokerta perjantaina iltapäivällä tai lauantaina aamupäivällä. Vallitseva säätila otetaan aina huomioon ja se voi vaikuttaa vaihtelevasti ladunajon aikatauluihin. Ladut ovat valaistut hiihtokauden aikana.

2)      Piispalan ja kirkonkylän välisen ladun huolto
Ladun ajo toteutetaan aina viikoittain joko perjantaina iltapäivällä tai lauantaina aamupäivällä (isolla koneella). Lisäksi viikolla ajetaan säätilanteen mukaan tarvittaessa yksi ladun ajo.

3)      Vartiolinnan latuhuolto
Kunta hoitaa Vartiolinnan latuverkkoa pääsääntöisesti moottorikelkkatyönä. Latu pyritään aukaisemaan säätilanteen mukaan useita kertoja viikon aikana.  Piispalan isoa latukonetta käytetään pääasiassa latujen pohjustuksessa noin kaksi kertaa talven aikana.

4)      Vesistöille tehtävät ladut
Toistaiseksi vesistöjen jäätilanne ei vielä tammikuun alussa salli latujen tekoa. Tilannetta seurataan ja jäätä mitataan säännöllisesti. Ladut ajetaan mahdollisuuksien mukaan. 

5)      Piispalan laskettelurinteen pulkkamäki
Lumiliikuntakeskuksen pulkkamäkeä ei erikseen säännöllisesti huolleta, vaan sinne tehdään ns. peruskunnossapito pari kertaa vuodessa.

Kuntalaisia pyydetään ottamaan huomioon, että latujen kunnossapito ei käytännön syistä voi olla jokapäiväistä. Pienen kuntamme resurssit eivät siihen riitä. Säätila ja tuleva sääennuste huomioiden latumestarit pyrkivät tekemään parhaansa, jotta meille kaikille mahdollistuu hiihdon harrastamisen ja liikunnan ilo.

Kannonkosken kunnan sivut