Esteettömyys

Yleistä

Piispalan majoitus- ja toimitarakennukset sijaitsevat Piispalankankaan alueella. Etäisyyttä majoitustiloilta ruokailutiloihin ja toimintatiloihin on 300-500 metriä, sisältäen korkeuseroja. Kulkuväylät alueella on asvaltoitu, valaistu ja hoidettu. Kulkuväylien varsilla ei ole kiinteitä penkkejä, mutta niitä järjestämme asiakkaiden tarpeen mukaan.

Pysäköintipaikat sijaitsevat lähellä toimintarakennuksia sekä majoitusrakennuksia. Sisäänkäynnit on katettu ja valaistu. Sisäänkäyntien kynnysten korkeus vaihtelee tilasta riippuen: osa tiloista on kynnyksettömiä, mutta osassa tiloista kynnyksen korkeus on 2cm. Ovien edessä on tasaista tilaa, ovet aukeavat kunnolla ja kulkuaukon leveydet ovat vähintään 90cm. Ovissa ei ole ovenavauspainikkeita.

Majoitustilat

Osa Piispalan majoitustiloista on soveltuvia liikuntaesteisille tai aistirajoitteiselle henkilöille. Näissä majoitustiloissa sisäänkäynnissä ei ole kynnystä, ovet avautuvat kunnolla ja oviaukot ovat 90cm. Huoneissa mahtuu kääntymään pyörätuolilla. Kalusteet ovat siirrettäviä, majoitustiloissa ei ole mattoja. Wc ja peseytymistiloissa mahtuu kääntymään pyörätuolilla, ja wc-istuimessa on tukikahvat. Suihkuun mahtuu suihkutuoli, ja pyörätuolin saa siirrettyä sivuun. Varsinaisia invahuoneita löytyy Piispalassa on 5 kappaletta. Allergiahuoneita (ei lemmikkejä sallittu) on majoitustiloista suurin osa.

Majoitustilat on valaistu huonekohtaisilla yleisvalaisimilla sekä kohdevalaisimilla (lukuvalo/sänky). Sisäänkäynnit on valaistu. Uusimmassa majoitusrakennuksessa on automaattinen valaistuksen ohjaus käytävillä. Oviaukot ovat kynnyksettömiä tai kynnykset on madallettu. Hissi tai luiskat antavat mahdollisuuden liikkua eri tasoissa olevissa tiloissa. Porraskäytävilllä ja luiskoissa on käsijohteet, portaissa on välitasanteet.

Yleiset tilat

Hissillä tai luiskan kautta on kulku kaikkiin muihin tiloihin, paitsi päärakennuksen yläkerran matalaan saliin (toinen isompi sali täysin esteetön) sekä jäähallin yläkerran kuntosaliin (toinen kuntosali päärakennuksessa). Portaissa on käsijohteet ja hyvä valaistus.

Piispantuvan ruokasaliin on esteetön kulku luiskan kautta. Ulko-oven leveys on 90cm. Ruokasalin linjaston korkeus on 90cm.

Yleisissä tiloissa valaistus on riittävä. Pintamateriaalit ovat heijastamattomia, lattiamateriaalit eivät ole liukkaita. Av-välineistö on käytettävissä pyörätuolikorkeudelta. Yleisistä tiloista löytyy invaWC:t. Kalusteet ovat keveitä ja siirrettäviä.

Ohjelmapalvelut

Piispalan ohjelmapalvelut on suunniteltu palvelemaan myös erilaisia erityisryhmiä. Sovellettua liikuntavälineistöä ja muuta auttavaa välineistöä on käytettävissä.