Perinnesauna ja torppa

Pysäytä aika perinnemiljöössä

Muutaman askeleen päässä Kivijärven rannasta sijaitsee hirsirakenteinen 1800-luvun henkeä kunnioittava perinnesaunamiljöö. Hämyisä tunnelma hongikon keskellä järven rannalla vie hetkessä irti arjesta.

Aitokiuassauna ja pukuhuone

Kertalämmitteiseen isoon aitokiuassaunaan mahtuu kerrallaan lauteille noin 15 henkilöä. Saunatiloissa ei ole vesipisteitä tai suihkuja joten saunassa saunotaan ja peseydytään perinteisesti ja  lämmin vesi saadaan viereisestä kodasta. Järveen pääsee pulahtamaan matalaa hiekkarantaa pitkin tallustellen, talvisin rantasaunan avantoon pulahtaen. Tunnelmallinen pukuhuone on ajan hengen mukainen.

Kalastajatorppa ja pihapiiri

Kalastajatorppa toimii perinnesaunan oleskelutilana jossa on mm. takka ja puuhella. Torpalla istuu iltaa pöytien ääressä mukavasti 30 henkeä, tiiviisti 40 henkeä. Torpan parvella on vieraillut myös trubaduureja musisoimassa illan istujille. Pihapiiristä löytyy nuotiopaikka sekä pöytää ja penkkejä istuskeluun kauniissa kesäillassa. Alueelta löytyy myös tervahauta ja tervanpolttajien heinäseipäistä rakentama tervapubi.