Rantasaunat ja takkatuvat

Haltijoiden vallassa - rantasaunat 

Ranta-alueen tuntumassa sijaitsee hirsirakenteinen sähkölämmitteinen rantasaunayksikkömme. Kaksi takkatupaa, neljä saunaa (Ahti, Wellamo, Tapio ja Mielikki), neljä pesu- ja pukuhuonetta, terassit sekä laituri palvelevat ryhmiä, jotka haluavat saunoa nykyajan mukavuuksilla ja esim. naiset ja miehet samaan aikaan.

Takkatupa 1 ja saunat Ahti ja Wellamo
  • Veden haltija Ahtin nimeä kantavaan sähkölämmitteiseen saunaan mahtuu kerrallaan noin 6 henkilöä lauteille. Saunatilassa on pesuhuone, jossa on useita suihkuja sekä tilava pukuhuone ja inva wc. Järveen pääsee pulahtamaan suoraan laiturilta tikkaita pitkin.Talvisin laiturin päässä on avanto. 
  • Veden kuningatar Wellamon nimeä kantavaan uuteen sähkölämmitteiseen saunaan mahtuu kerrallaan noin 15 henkilöä lauteille. Saunatilassa on pesuhuone, jossa on useita suihkuja, pukuhuone sekä inva wc.
  • Takkatupa 1 toimii saunojen yhteisenä oleskelutilana ja siellä on mm. jääkaapilla, kahvinkeittimellä, hellalla, uunilla, mikroaaltouunilla sekä astianpesukoneella varustettu minikeittiö sekä kaksi takkaa. Takkatuvalla istuu iltaa pöytien ääressä mukavasti 30 henkeä, tiiviisti jopa 40 henkeä. Takkatuvalla on myös terassi, josta löytyy muutama pöytä penkkeineen.
Takkatupa 2 ja saunat Tapio ja Mielikki
  • Metsän kuninkaan Tapion nimeä kantavaan sähkölämmitteiseen saunaan mahtuu kerrallaan noin 15 henkilöä lauteille. Saunatilassa on pesuhuone, jossa on useita suihkuja sekä tilava pukuhuone ja wc. Järveen pääsee pulahtamaan suoraan laiturilta tikkaita pitkin.Talvisin laiturin päässä on avanto. 
  • Metsän emännän Mielikin nimeä kantavaan uuteen sähkölämmitteiseen saunaan mahtuu kerrallaan noin 15 henkilöä lauteille. Saunatilassa on pesuhuone, jossa on useita suihkuja, pukuhuone sekä wc.
  • Uusi edustava Takkatupa 2 toimii saunojen yhteisenä oleskelutilana. Takkatuvalla ollaan isojen ikkunoiden ansiosta aivan veden äärellä. Siellä on mm. jääkaapilla, kahvinkeittimellä, hellalla, uunilla, mikroaaltouunilla sekä astianpesukoneella varustettu minikeittiö sekä kaksi takkaa. Takkatuvalla istuu iltaa pitkän pöydän ääressä ja sohvilla oleskellen mukavasti 30 henkeä, tiiviisti jopa 40 henkeä. Takkatuvalla on myös terassi, josta löytyy pöytiä penkkeineen. 

                rantasaunatpohjakuva