Nyt-työpaja

NYT-työpaja on Nuorten seinätön työpaja, jonka kotipesänä on Piispala. NYT-työpajassa työn tekeminen ei ole sidottu Piispalaan tai tiettyyn toimipisteeseen, vaan työn suorittamispaikat sijoittuvat koko pohjoisen Keski-Suomen alueelle.Työpajatoiminta on käynnistetty erillisrahoituksella v. 2013 lopulla.  

Mitä

Seinättömän NYTpajan kautta pääsee työpaikalle kokeilemaan ja etsimään itselle sopivaa alaa. NYTajan kautta saat kokemuksia erilaisista työpaikoista, apua oppisopimuspaikan etsinnässä. NYTpajan kautta voi työllistyä lyhytkestoisiin tehtäviin, palkkatuettuun työhön ja pidempiin työsuhteisiin. NYTpaja tarjoaa kolme erilaista mahdollisuutta työn tekemiseen

  • Yrittäjyysvalmennuksen keinoja käyttävä, monialainen työskentely-ympäristö yhteistyössä yritysten ym. työyhteisöjen kanssa. 
  • Koulu- tms. toimintaympäristössä tapahtuva moniammatillinen koulunuorisotyö yhteistyössä koulujen tms. kanssa. 
  • Matalan kynnyksen yleispaja alueen työyhteisöissä. 

Kenelle

Työpaja on tarkoitettu 17-29 vuotiaille nuorille, jotka etsivät työtä, opiskelupaikkaa tai suuntaa elämään. NYT-pajaan hakeudutaan ottamalla yhteyttä pajasta vastaavaan, etsivään nuorisotyöntekijään, TE-toimistoon tai sosiaalityöntekijään. Pajaan ei ole hakuaikaa vaan mukaan voi hakeutua oman tarpeen mukaan. Pajalaiselle laaditaan henkilökohtainen suunnitelma etenemisestä ja tehtävistä. Työpajalle ohjaudutaan joko kuntouttavaan työtoimintaan tai työkokeiluun. Työpajaan voidaan liittää myös räätälöity oppisopimuskoulutus.

Miten

Seinätön NYT-työpaja tapahtuu osallistujalle sopivalla työpaikalla tai useissa työpisteissä. Työpajaan osallistuja voi olla työkokeilussa erilaisissa työpaikoissa. Paja valmentaa omien vahvuuksien tunnistamiseen aktiivisen kansalaisen taidoissa, työelämän pelisäännöissä ja tulevaisuuden tekemisessä.Työpajajaksolla tehdään yhteistyötä Nuotta-valmennuksen kanssa. Pajajakso kestää 1-6 kuukautta tarpeen mukaan. NYT-paja kannustaa aktiivisuuteen ja yritteliäisyyteen. Työpajatoiminta sisältää henkilökohtaiseen kasvuun tähtäävää yksilövalmennusta, työhönvalmennusta, työnetsintäpalveluja ja niiden yhdistelmiä.

Ota yhteyttä

Noora Wahlbeck
NYT-työpaja
Nuorisokeskus Piispala
Kurssitie 40
43300 Kannonkoski
GSM 044 4388 386
noora.wahlbeck@piispala.fi